Tiramisu met litchees en Dulce de Leche

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 100 g litchees - 1 eetl. Dulce de Leche
  • - 4 eieren
  • - 100 g suiker
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 8 zandkoekjes
  • - cacao

Tiramisu met litchees en Dulce de Leche

 

Bereiding

Schil de litchees en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng deze met de Dulce de Leche.
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim. Meng de mascarpone er goed door.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
Maak de verrines op: begin met de vermalen koekjes, dan de litchees en daarna de mascarponecrème. Bestuif met ongezoete cacao en zet 30 minuten koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?