Tiramisu met limoncello en bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 4 eieren
  • - 400 g Galbani mascarpone
  • - 80 g suiker
  • - 8 lange vingers
  • - 1 borrelglas limoncello
  • - 1 onbehandelde citroen
  • - 200 cl bosvruchtencoulis
  • - 4 aardbeien
  • - 1 bakje frambozen
  • - 1 bakje bosbessen
  • - 1 bakje aalbessen
  • - 4 muntblaadjes
  • - suiker

Tiramisu met limoncello en bosvruchten

 

Bereiding

Werkwijze:
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een wit schuim. Werk de mascarpone erdoor, het liefst met de mixer. Breng dit geheel op smaak met de limoncello en voeg geraspte citroenschil toe. Stop als het mengsel er uitziet als een crème en dek hem af met folie om hem in de koelkast op te laten stijven.
Snijd ondertussen de koekjes doormidden, doop ze in de bosvruchtencoulis die u eerst wat hebt opgewarmd. Als de coulis te dik is, verdun hem dan met een beetje water. Leg de gedoopte koekjes op een rooster. Opmaak:
Neem transparante schaaltjes. Spuit met een spuitzak de crème op de bodem van de schaaltjes, leg er 2 koekjes op, spuit er opnieuw de crème over en 2 halve koekjes. Leg de bosvruchten erop en een beetje suiker. Versier met verse munt.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?