Tiramisu met limoncello

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pot Galbani mascarpone van 350 g
  • 200 ml scheproom
  • 3 eierdooiers
  • 1 eetl. suiker
  • 3 eetl. lemon curd
  • ca. twintig lange vingers
  • een middelgroot glas (ten minste) limoncello

Tiramisu met limoncello

 

Bereiding


Klop de mascarpone en de room samen stijf in een grote slakom.
Klop de eierdooiers los en voeg deze toe aan de room met de suiker en klop nog 1 of 2 min. door.
Voeg de lemon curd lepel voor lepel toe aan de room; maak daarbij gele strepen, maar schep hem er niet helemaal door.
Leg de lange vingers op de bodem van een gratineerschotel en begiet ze royaal met limoncello.
Giet de room over de koekjes en laat het geheel ten minste 4 uur rusten, indien mogelijk een hele nacht.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?