Tiramisu met limoen, chocolade en verse munt

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g Galbani mascarpone
    100 g lange vingers
    150 g naturel roeryoghurt
    2 eetl. fijngehakte munt
    10 cl chocoladecoulis
    3 limoenen
    4 eieren
    70 g suiker
    1 eetlepel bittere cacaopoeder
    1 snufje zout
 

Bereiding

1) Meng in een diep bord de yoghurt met 20 g kristalsuiker, munt en het sap van 2 citroenen (bewaar 4 schijfjes voor de versiering). Doop de koekjes er goed in en verdeel ze over de bodem van de 4 glazen. Nappeer daarna met chocoladecoulis en zet weg.

2) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met een garde tot een schuimig mengsel.
Werk de mascarpone erdoor en daarna de met een snufje zout stijfgeklopte eiwitten.
Breng de crème op smaak met het resterende citroensap.

3) Garneer de glazen met crème en bestrooi met cacao.
Bedek de glazen met folie en zet ze ten minste 12 u. in de koelkast.

4) Versier de tiramisu ten slotte met een schijfje limoen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?