Tiramisu met kruidig fruit

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • Voor de fruitsoep:
  • 2 sinaasappels
  • 1 appel
  • 100 g kersen
  • 250 g aardbeien
  • 50 g frambozen
  • Voor het kruidige sap:
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 1 vanillestokje
  • 5 muntblaadjes
  • kaneel
  • Voor de tiramisucrème:
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kop sterke koffie

Tiramisu met kruidig fruit

 

Bereiding

Voor de fruitsoep:

Snijd het fruit in stukjes en zet het weg.

Voor het kruidige sap:

Breng de helft van het sinaasappelsap met de vanille, de munt en de kaneel aan de kook en laat trekken.
Voeg de rest van het sinaasappelsap toe en schenk het over de stukjes fruit.
Zet koud weg.

Voor de tiramisu:

breng 100 g water en 100 g suiker aan de kook.
Voeg de koffie toe, doop de koekjes erin.
Leg een eerste laag op de bodem van een schaal of coupes.

Voor de tiramisucrème:

scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met 40 g suiker en meng met de mascarpone.
Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker en werk ze daarna voorzichtig door het mascarponemengsel.

Verdeel een laag crème over de koekjes.
Maak de bovenkant glad en zet ten minste 4 uur koud weg.

Schenk voor het opdienen het fruit met de siroop over de crème.
Versier met blaadjes munt.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?