U bent hier : Recept > Tiramisu met komkommer

Tiramisu met komkommer

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g komkommer
  • - 25 lange vingers
  • - 250 g Galbani mascarpone (1 pot)
  • - 250 g volvette crème fraîche of
  • geslagen slagroom
  • - 30 g suiker
  • - 2 snufjes zout, 1 snufje peper
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 10 cl citroensap
  • - een beetje kerrie of komijn voor
  • de presentatie (naar smaak)

Tiramisu met komkommer

 

Bereiding

Laat de komkommer desgewenst uitlekken; hij is veel knapperiger als u hem niet laat uitlekken. Snijd hem naar wens in kleine stukjes of plakjes.
Maak de slagroom klaar: doe de zeer koude crème fraîche in een slakom en klop met de mixer. U kunt ook al geklopte slagroom gebruiken.
Week de lange vingers enkele minuten in het citroensap, laat ze niet te doordrenkt raken, leg de helft ervan op de bodem van een rechthoekige schaal.
Klop de mascarpone met de hand met de crème fraîche, voeg de suiker toe. Doe de komkommer in een kom (bewaar een beetje voor de versiering), bestrooi met vanillesuiker, meng voorzichtig, voeg zout en peper toe en eventueel wat kerrie.
Bedek de koekjes met de helft van de komkommer en bedek dit met de helft van de mascarponecrème. Leg daarop een tweede laag koekjes, dan een laag komkommer en nappeer ten slotte met de rest van de crème. Zet een dag in de koelkast.
Versier voor het opdienen met een paar stukjes komkommer en een beetje kerrie of komijn.
Het is ook mogelijk om deze tiramisu in verrines presenteren

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?