Tiramisu met kokos en tropische smaak

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 mango
    1 of 2 bananen
    1 kleine ananas (een Victoria indien mogelijk)
    1 bakje frambozen
    20 g suiker
    12 lange vingers
    50 cl cocktail van tropisch vruchtensap

    Voor de mascarpone-kokoscrème:

    3 eierdooiers
    50 g suiker
    200 g Galbani mascarpone
    50 g kokosmelk
    50 g kokosnootpoeder
    15 cl vloeibare room

Tiramisu met kokos en tropische smaak

 

Bereiding

Maak de crème met een handmixer, klop de eierdooiers en de suiker tot het mengsel wit en schuimig is. Meng de mascarpone met de kokosmelk en voeg dit met een garde toe aan het eerste mengsel.
Voeg tenslotte het kokospoeder toe.
Klop de room stijf en werk deze voorzichtig met een spatel door de mascarpone-kokoscrème.
Schil het fruit en snijd het in kleine blokjes (ongeveer 1 cm). Prak de frambozen met een vork samen met de suiker fijn.
Doop de lange vingers in de vruchtensapcocktail, net zoals bij een klassieke tiramisu.
Doe een eetl. geprakte frambozen in cocktailglazen. Leg daarop een laagje mascarpone-kokoscrème en dan een laag gedoopte koekjes.
Voeg het fruit toe, bedek met een laag crème en klaar is het!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?