Tiramisu met kokos en kumquat

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 24 lange vingers
  • 200 g kumquats
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 20 cl melk
  • 25 cl vloeibare zeer koude room
  • 200 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 50 cl koude sterke koffie
  • zout
  • 1 eetl. bittere cacao
 

Bereiding

Snijd de kumquats in plakjes en verwijder de pitjes. Kook de suiker in 50 cl water. Doe het fruit erin en laat 20 min pruttelen. Laat het afkoelen in de siroop, giet af en snijd ze in stukjes.

Klop de mascarpone met 5 cl siroop. Verwarm de melk.

Klop de eierdooiers met 10 cl siroop tot een schuimig mengsel. Voeg de maïzena en de melk toe. Schenk het in de pan, laat het op een hoog vuur al roerend dik worden en laat afkoelen. Werk de mascarpone en daarna de met een snufje zout stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Klop de room heel stijf. Voeg de suiker, de kumquats en de kokos toe.

Doop 8 koekjes in de koffie en leg ze op de bodem van een rechthoekige vorm die bekleed is met bakpapier. Doe de helft van de mascarpone, een rij koekjes, de slagroom, een rij koekjes en de rest van de mascarpone erop. Zet een nacht koud weg.

Los de tiramisu voor het opdienen en bestrooi hem met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?