Tiramisu met knapperige frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • een bakje frambozen
    2 eieren
    75 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 zakje kant-en-klaar kruimeldeeg
    125 g Galbani mascarpone
 

Bereiding

Prak de frambozen met een beetje suiker fijn (let op, bewaar er één per verrine voor de versiering).
Doe de 2 eiwitten in een kom om ze later stijf te kloppen. Doe de 2 eierdooiers in een kom, voeg de suiker en het zakje vanillesuiker toe en meng dit alles tot een wit mengsel. Voeg dan de mascarpone toe en blijf kloppen. Klop daarna de eiwitten stijf en werk het mascarponemengsel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten zodat ze niet breken. Leg op de bodem van de verrines de kruimels (zakje met kant-en-klaar kruimeldeeg, u hoeft alleen nog maar 2 eetlepels water toe te voegen, het deeg te mengen, het in een ovenschaal te doen terwijl u het met de vingers verkruimelt; er zullen kleine stukjes kruimeldeeg ontstaan), dan de geprakte frambozen en het lichte mascarponemengsel en ten slotte een framboos ter versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?