Tiramisu met kastanje en whisky

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    150 g kastanjepuree
    10 cl whiskyroom
    4 geglaceerde kastanjes
    8 speculaas

Tiramisu met kastanje en whisky

 

Bereiding

1) Breek 6 speculaasjes in grove stukken
2) Maal de laatste 2 speculaasjes fijn tot kruim.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
4) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en meng dit met de mascarpone en de whiskyroom.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of op een schaal door op de bodem de gebroken speculaas te leggen, daarna de kastanjepuree en daarop de mascarpone. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met een geglaceerde kastanje en speculaaskruim bovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?