U bent hier : Recept > Tiramisu met kastanje

Tiramisu met kastanje

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 24 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 portglas marsala
  • 200 g Galbani mascarpone
  • 250 g kastanjepuree
  • 25 cl crème fraîche
  • 100 g speculaas
  • 2 eetl. cacao
 

Bereiding

- 1. Bereiding van de sabayon met kastanje: klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim. Voeg de marsala toe en blijf het geheel au bain marie met de garde kloppen tot het dikker wordt. Laat het daarna afkoelen.
2. Leg de speculaasjes op de bodem van een rechthoekige briochevorm en schenk de koffie erover om ze zacht te maken.
3. Klop de room goed stijf.
4. Klop de mascarpone en werk daarna de slagroom er heel voorzichtig door.
5. Voeg de kastanjepuree toe aan de afgekoelde sabayon.
6. Leg een eerste laag mascarponemengsel op de speculaasjes. Daarna een laag sabayon met kastanje. En ten slotte een laatste laag mascarponecrème.
7. Laat 24 u. koud rusten en dien op bestrooid met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?