U bent hier : Recept > Tiramisu met kardemom

Tiramisu met kardemom

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 5 personen

  • 5 eieren
  • 125 g suiker + 150 g suiker voor de siroop
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g amandelmeel
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 150 g vloeibare room
  • 1 peul kardemom of 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel bitter amandelextract
  • facultatief: siroop
  • 150 ml water
  • 150 g suiker
  • 1 theelepel koffie-extract
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op stand 7 - 210°.
Maak een biscuitbeslag door met de mixer de eierdooiers en 125 suiker te kloppen tot het mengsel verdrievoudigd is in volume.
Voeg de bloem en het amandelmeel toe en meng dit er voorzichtig door.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel van eieren/suiker/bloem/
amandelmeel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het mengsel erop. Bak het 10/12 min in de warme oven.
Maak een crème door met de garde de mascarpone en de vloeibare room te mengen.
Voeg hieraan de kristalsuiker, het kardemompoeder of de peul, die is fijngehakt nadat het velletje verwijderd is, en het bittere amandelextract toe.
Goed mengen, zodat het een consistente crème wordt.
Egaliseer de gebakken koekjesen snijd hem in 4 gelijke, rechthoekige stukken.
Doe het eerste stuk in een vorm en bedek het met de mascarponecrème.
Ga op dezelfde wijze te werk met de andere stukken en eindig met de mascarponecrème.
Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?