Tiramisu met karamel, peren en chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - Ongeveer 30 lange vingers
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • -3 superverse eieren
  • - 100 g suiker + 50 g
  • - Een dozijn karamels (de beroemde stokjes die aan de tanden plakken)
  • - 20 cl vloeibare room
  • - 6 peren
  • - 100 g stukjes chocolade
  • - 15 cl melk
  • - 10 g cacao
  • - een vanillestokje
 

Bereiding

Schil de peren en snijd ze in blokjes.
Pocheer ze in 1 liter water met 50 g suiker en het gespleten vanillestokje.
Scheid ondertussen de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eiwitten in een slakom zeer stijf.
Klop in een andere slakom de 100 g suiker met de eierdooiers tot een wit schuim.
Meng hierdoor de mascarpone, maak het glad en voeg daarna voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten toe.
Haal de peren van het vuur als ze heel zacht zijn en zet een pan op met de karamels en de vloeibare room, laat ze smelten.
Verwarm apart de melk met 10 g cacao.
De laatste fase bestaat uit het opmaken:
bekleed om te beginnen een schaal met in chocolademelk gedoopte lange vingers. Leg daarop een deel van de peren, stukjes chocolade, het mascarponemengsel, dan de karamelroom en zo verder tot de ingrediënten op zijn.
Zet ten minste 2 u. koud weg (of zo nodig langer).
U kunt hem vlak voor het opdienen bestrooien met cacao of desgewenst iets anders.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?