Tiramisu met karamel en gezouten boter

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 cakes-cake van 60 g
  • 200 g mascarpone
  • 5 eetlepels karamelcrème met gezouten boter (in het schap met broodbeleg)
  • 4 eieren
  • 70 g suiker
  • 80 g stukjes chocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snufje zout
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eiwitten stijf met het zout.
Verdeel 2 eetlepels karamelcrème over de bodem van 4 verrines. Snijd de cakes-cake in kleine blokjes en verdeel de helft ervan over de verrines.
Klop de eierdooiers met de suiker in een slakom stevig tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng. Werk hierdoor voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en 1 eetlepel karamelcrème.
Verdeel de helft van dit mengsel over de verrines, dan 2 eetlepels karamelcrème, de resterende blokjes cake en de chocoladestukjes. Bedek het gerecht met de resterende mascarpone en dek af met folie. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met cacao. Zet de verrines 8 uur in de koelkast. Koel opdienen. Geniet ervan !

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?