Tiramisu met karamel en Bailey's

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 100 g suiker
  • 10 cl vloeibare crème fraîche
  • 1 klein glaasje Bailey's
  • 400 g Galbani mascarpone
  • 16 lange vingers
  • het wit van 4 eieren
  • 50 g witte chocolade

Tiramisu met karamel en Bailey's

 

Bereiding

Maak om te beginnen een droge karamel, dat wil zeggen: laat de suiker zonder water smelten op een middelhoog vuur. Roer zodra hij begint te bruinen, zodat hij gelijkmatig kleurt. Voeg als hij mooi amberkleurig is onder continu roeren de crème fraîche toe om het mengsel mooi glad te maken. Voeg daarna 2 flinke eetlepels Bailey's toe en meng opnieuw. Haal van het vuur. Schenk dan deze karamel op de al eerder geklopte mascarpone en meng dit goed. Klop de eiwitten stijf en werk ze door het karamelmengsel. Drenk de koekjes licht in de Bailey's en leg de helft op de bodem van een schaal, bedek met de helft van de crème en rasp er wat chocolade over. Maak op dezelfde manier nog een laag en eindig met een laag geraspte witte chocolade. Zet ten minste twee uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?