U bent hier : Recept > Tiramisu met karamel

Tiramisu met karamel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Galbani mascarpone
    1 eenpersoons brioche
    50 g suiker
    4 eieren
    50 g pure chocolade met hazelnoten
    praline (bonbons)
    karamel met gezouten boter (zelf gemaakt of in blik)
 

Bereiding

Leg op de bodem van het glas 2 theelepels karamel met gezouten boter. Leg daarop enkele stukjes brioche. Leg er nog eens twee theelepels karamel op.

Snijd de chocolade in kleine stukjes en leg die op de laatste laag karamel.

Klop de eierdooiers met 50 g suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel. Het mascarponemengsel kan eventueel op smaak gebracht worden met een beetje karamel.

Verdeel de mascarponecrème over de glazen en zet ze 12 u in de koelkast. Versier de glazen vlak voor het opdienen met praline (bonbons).

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?