Tiramisu met Kaapse kruisbes en appel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 250 g zandkoekjes
  • - 100 g boter
  • - 300 g Kaapse kruisbessen
  • - 4 appels
  • - 20 g boter
  • - 30 g bruine suiker
  • - 3 eieren
  • - 70 g kristalsuiker
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 blaadjes gelatine

Tiramisu met Kaapse kruisbes en appel

 

Bereiding


Verkruimel de zandkoekjes, laat de boter smelten en meng dit, schenk dit in de ring die u op een schaal hebt gezet en zet koud weg.

Schil de appels en snijd ze in stukjes, snijd de Kaapse kruisbessen doormidden. Laat in een pan 20 g boter smelten en voeg de Kaapse kruisbessen toe, laat ze 5 min sudderen, voeg de appels en de bruine suiker toe en laat nog eens 10 min bakken. Laat afkoelen. Schenk dit over de zandkoekjes. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Doe de blaadjes gelatine in een kom koud water. Klop in een slakom de eierdooiers met de kristalsuiker, voeg de mascarpone toe. Verwarm het sap van een citroen in een pan en los de uitgeknepen gelatine erin op. Werk dit door het mascarponemengsel.

Klop de eiwitten stijf. Werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel en schep het op het fruitmengsel, strijk glad en zet ongeveer 2 uur koud weg. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?