Tiramisu met honing en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 300 g speculaas
  • 2 koppen vrij sterke hazelnootkoffie
  • 1 eetlepel honing
  • 30 g cacaopoeder
 

Bereiding

Klop de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en honing tot zich een lint vormt als de garde wordt opgetild.
Voeg daaraan de mascarpone toe.

Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel.

Maak de taart op: doop de speculaasjes een voor een in de koffie (maar laat ze niet doorweekt raken).

Leg op een schaal een laag koekjes en daarna een laag mascarponecrème. Vervolgens nog een laag koekjes en ten slotte een laag crème.

Afdekken met folie en 2 uur in de koelkast zetten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?