Tiramisu met Gorgonzola en noten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 g Galbani gorgonzola
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 100 g walnoten
  • 8 sneden wit brood
  • rucolasalade
  • zout
  • peper van de molen

Tiramisu met Gorgonzola en noten

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van het eiwit
2) Smelt de Gorgonzola lichtjes in de magnetron.
3) Grill de sneden wit brood en snij deze naar de vorm van het bord
4) Klop de eierdooiers op tot een wit schuim, voeg de Gorgonzola en de gehakte peterselie toe.
5) Voeg de mascarpone, de fijngestampte walnoten en peper en zout toe.
6) Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
7) Maak de glaasje of bord klaar met een onderlaag van een snede van gegrild wit brood, plaats vervolgens de mascarpone bereiding, dit bedekken met een andere snede gegrild wit brood en gedurende enkele uren laten afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur.
8) Serveer met enkele rucolablaadjes.

Tips

U kunt enkele druppels olijfolie aan de rucolasalade toevoegen.

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?