Tiramisu met geroosterde vijgen en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • * 6 vijgen
  • 6 sneetjes ontbijtkoek
  • 4 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 180 g suiker
  • 20 g suiker
  • 25 g boter
 

Bereiding

Snijd de vijgen doormidden en bestrooi ze met 30 g suiker. Leg ze op een beboterde schaal en zet ze 10 min in een oven van 200 °C. Vang het sap op, doop elk sneetje ontbijtkoek erin en leg ze in eenpersoonsbakjes.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten, klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng het.
Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop. Meng de eiwitten heel voorzichtig door het mengsel van eierdooiers en mascarpone.
Leg een halve vijg op het plakje ontbijtkoek, doe de crème erop en eindig met een halve vijg als versiering.
Zet 4 à 5 uur koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?