Tiramisu met gerookte ham en karamel van port

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 180 g Galbani mascarpone 2 eieren 10 cl vloeibare room 4 mooie plakken gerookte ham 3 sneetjes casinobrood 15 cl port 1 klontje boter peper en zout
 

Bereiding

Laat de port op middelhoog vuur gedurende 8 à 10 min reduceren tot hij siroopachtig is.

Voeg de boter toe, meng en laat afkoelen.

Snijd de plakken ham in stukjes.

Meng de mascarpone, de room, de eierdooiers, peper en zout in een grote kom.

Klop 10 min met de mixer tot het mengsel dikker wordt.

Klop de eiwitten heel stijf.

Werk ze voorzichtig door het mengsel.

Verdeel de helft van het mengsel over 6 glazen. Verdeel daarover de stukjes casinobrood. Besprenkel met een beetje portkaramel. Verdeel de ham, schenk de rest van het mengsel erop en nappeer met de rest van de portkaramel.

Zet ten minste 3 uur koud weg voordat u gaat proeven.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?