Tiramisu met gekleurde chocoladesnoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 5  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 cl vloeibare room
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 3 afgestreken eetl. suiker
  • 8 chocoladekoekjes met stukjes chocolade
  • 250 g bananen
  • 200 g gekleurde chocoladesnoepjes

Tiramisu met gekleurde chocoladesnoepjes

 

Bereiding

Schenk de vloeibare room in een slakom en zet deze koel weg met de gardes van de mixer erbij (5 min in de vriezer of 10 min in de koelkast). Als dit alles goed koud is, klop de room dan tot slagroom. Voeg de mascarpone en de suiker toe en klop met een vork om alles goed te mengen.

Verkruimel de chocoladekoekjes en bekleed er een grote glazen schaal mee. Bedek met de helft van het mascarponemengsel, dan de plakjes banaan en de helft van de gekleurde chocoladesnoepjes. Nappeer met de rest van de crème. Dek af met folie en zet 1 uur koel weg. Voeg vlak voor het opdienen de rest van de gekleurde chocoladesnoepjes toe.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?