Tiramisu met gekarameliseerde peer

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 500 g Galbani mascarpone
    • 6 eieren
    • 1 reep pure chocolade met hazelnoot
    • 150 g suiker
    • 4 zeer sappige peren
    • 2 lepels rum
    • cacaopoeder

Tiramisu met gekarameliseerde peer

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers en de eiwitten. Voeg de suiker en de mascarpone toe aan de eierdooiers en klop tot het een crème is. Klop de eiwitten heel stijf. Werk de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel. Bewaar dit koud. Schil de peren en snijd ze in 6 stukken. Doe ze in een pan, laat ze karameliseren en flambeer ze met rum. Laat afkoelen. Neem daarna de reep chocolade en laat hem au bain marie smelten. DDoe in de verrines een laag peren op de bodem, daarop een laag mascarponecrème en een laag chocolade en herhaal dit tot aan de bovenkant. Bestrooi met cacao. Nu is het klaar om op te dienen!  

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?