Tiramisu met gekarameliseerde peer

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 peren
    1/2 pot Galbani mascarpone
    100 g kwark
    2 eieren
    60 g suiker
    1 eetlepel perenlikeur of een andere alcoholische drank
    kaneel
    cacao
 

Bereiding

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de peren in een pan met de suiker ten minste 10 minuten karameliseren.
Klop de mascarpone en de kwark met de garde.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de dooiers met de suiker tot een wit schuim. Voeg het mascarponemengsel en de perenlikeur en roer het tot een homogeen mengsel.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
Doe in de verrines een dikke laag peer en een dikke laag mascarponemengsel. Bestrooi met kaneel en cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?