Tiramisu met gekarameliseerde appel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone 2 eieren 5 eetlepels suiker - 4 golden delicious appels 1 kop koffie 2 eetlepels cacao 1 pak koekjes (lange vingers)
 

Bereiding

Laat de in schijfjes gesneden appels met 2 eetlepels suiker bruinen in een pan. Zet ze weg als ze gekarameliseerd zijn. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de resterende suiker. Voeg de mascarpone toe en roer tot het een homogeen mengsel is. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel. Doe de koffie in een bord, doop er kort de koekjes in en leg ze in de coupes. Begin met het opmaken van de tiramisu: 1 laag koekjes, 1 laag appel, 1 laag crème. Ga door tot er geen ingrediënten meer zijn. Eindig met een laag crème. Zet 4 u. koud weg. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?