Tiramisu met gekarameliseerde appel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 appels
    170 g Galbani mascarpone
    10 cl vloeibare room
    30 g boter
    50 g suiker
    1 vanillestokje
    2 eetl. honing
    50 g suiker
 

Bereiding

Schenk de room in een pan.
Voeg het gespleten en leeggeschraapte vanillestokje toe.
Breng aan de kook.
Laat afkoelen en zet 1 uur koud weg.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en de pitten en snijd ze in blokjes.
Laat de boter smelten in een pan en laat de appel in 3 min op een middelhoog vuur goudbruin worden.
Schenk de honing erbij.
Laat karameliseren op een laag vuur.
Laat afkoelen.

Verwijder het vanillestokje uit de room.
Doe de room in een slakom.
Voeg suiker en mascarpone toe en klop dit alles.
Dek af en zet 4 u. koud weg.
Doe in 4 verrines de gekarameliseerde appel en de vanilleroom. Zet koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?