Tiramisu met geglaceerde kastanjes en oude whisky

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g geconfijte kastanjes
    6 geglaceerde kastanjes
    150 g slagroom
    1,5 blaadje gelatine
    1 dl oude whisky
    300 g Galbani mascarpone
    35 g suiker
    1 heel ei
    2 eierdooiers
    6 savoyardi (Italiaanse lange vingers)
    10 g bittere cacao
 

Bereiding

Maal de geconfijte kastanjes tot een fijne puree.
Klop de room stijf en werk er voorzichtig de puree van geconfijte kastanje door.
Los de gelatine op in een beetje warme whisky en voeg het mengsel van slagroom en geconfijte kastanjes toe.
Schep de helft van dit mengsel in 4 glazen coupes en zet in de koelkast.
Klop de mascarpone, de 2 eierdooiers en het hele ei en voeg de suiker toe.
Besprenkel de koekjes met de rest van de oude whisky.
Maak de stukjes geglaceerde kastanje klaar (2 stukken).
Haal de coupes uit de koelkast, leg er de koekjes en de stukjes geglaceerde kastanje op en bedek met de mascarponecrème.
Eindig met de rest van de kastanjecrème en bestrooi met bittere cacao.
Versier hem vlak voor het opdienen met geglaceerde kastanjes.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?