Tiramisu met geflambeerde bananen en pinda's

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • * 2 bananen
  • * 100 g gekarameliseerde pinda's
  • * 8 lange vingers
  • * 4 eieren
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 180 g kristalsuiker
  • * 3 cl marsala
  • * 20 g suiker
  • * 20 g boter
  • * 4 cl rum
  • * 10 cl warme chocolademelk (melk + cacao)

Tiramisu met geflambeerde bananen en pinda's

 

Bereiding

Hak de pinda's. Schil de bananen en snijd ze in stukjes. Laat de boter in een pan smelten en bak de stukjes banaan. Flambeer met rum en laat afkoelen.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim. Voeg de marsala en de mascarpone toe en meng. Voeg de gekarameliseerde pinda's toe.

Klop de eiwitten stijf. Voeg de kristalsuiker toe, klop de eiwitten nogmaals en werk ze voorzichtig door het mengsel.

Doop de koekjes kort in de warme chocolade.

Maak in de verrines achtereenvolgens een laag gedoopte koekjes, stukjes banaan en het mengsel met pinda's. Zet ten minste 6 uur in de koelkast voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?