Tiramisu met gedroogde pruimen, armagnac en kokos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • * 3 eieren
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 24 lange vingers
  • * 75 g bruine suiker
  • * 1 zakje vanillesuiker
  • * 10 grote gedroogde pruimen ontpit
  • * 6 eetlepels geraspte kokosnoot
  • * 1 grote kop sterke koffie (ongeveer 40 cl)
  • * 4 eetlepels armagnac (5 à 6 cl)

Tiramisu met gedroogde pruimen, armagnac en kokos

 

Bereiding

Stap 1:

Laat de gedroogde pruimen (ten minste 2 u.)weken in een kom water met een eetlepel armagnac.
Stap 2:

Klop de eierdooiers in een grote slakom met de bruine suiker en de vanillesuiker tot een wit schuim.
Voeg twee eetlepels armagnac en de mascarpone toe en meng opnieuw met de garde.

Stap 3:

Klop de eiwitten stijf en werk ze heel voorzichtig door het mengsel van mascarpone, eieren en suiker.

Stap 4:

Schenk een eetlepel armagnac in de koffie en doop de lange vingers er kort in, zodat een van de zijden van de koekjes licht gedrenkt is.

Stap 5:

Leg 12 lange vingers in een rechthoekige of ovalen schaal en bedek ze met de helft van de mascarponecrème.
Verdeel daarover de in vieren gesneden pruimen. Voeg nog een laag koekjes toe en eindig met de crème.

Stap 6:

Laat ten minste 4 uur rusten in de koelkast.
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met geraspte kokos.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?