Tiramisu met gedroogd fruit en grappa

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

    • 20 cl grappa
    • 120 g kristalsuiker
    • 300 g gemengd gedroogd fruit (abrikozen, vijgen, rozijnen, pruimen)
    • 3 eieren
    • 400 g Galbani mascarpone
    • 1 snufje zout
    • 400 g cake in plakken
    • 2 eetl. bittere cacao
    /p>
 

Bereiding

v 2. Scheid de eierdooiers van de eiwitten, meng de eierdooiers met de rest van de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en klop stevig. 3. Klop de eiwitten heel stijf met het zout en werk ze voorzichtig door het mengsel. Til daarbij steeds het mengsel met een houten spatel op. 4. Giet het gedroogde fruit af, maar vang de grappa op. Breek de cake in grove stukken en verdeel de helft ervan over de coupes. 5. Besprenkel met grappa, bedek met de helft van het mascarponemengsel, dan de rest van de cake, het gedroogde fruit en eindig met de rest van de mascarpone, bestrooi met 1 eetl. bittere cacao en zet 4 u. in de koelkast. Bestrooi met de rest van de cacao en dien op...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?