Tiramisu met geconfijte tomaten en Parmaham

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • ½ boerenstokbrood
  • 4 dunne plakken Parmaham
  • 150 g geconfijte tomaat
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 8 blaadjes basilicum
  • zout
  • Peper van de molen

Tiramisu met geconfijte tomaten en Parmaham

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
2) Snijd 12 sneetjes stokbrood af en rooster ze.
3) Laat de geconfijte tomaten goed uitlekken.
4) Klop de eierdooiers stevig tot ze wit worden, voeg daaraan de mascarpone toe en daarna de fijngehakte basilicum en zout en peper.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de sneetjes geroosterde boerenstokbrood te leggen met daarop de geconfijte tomaten en ten slotte de mascarpone met basilicum. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met een plakje Parmaham en twee blaadjes basilicum erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?