Tiramisu met gebakken kersen en kirsch

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    250 g kersen in een pot of uit de diepvries
    50 g boter
    2 eetlepels kirsch
    3 eetlepels kersensiroop
    8 madeleines

Tiramisu met gebakken kersen en kirsch

 

Bereiding

Laat de kersen uitlekken of ontdooien.
Laat in een pan de boter smelten, doe daarna de kersen erin, 5 min roeren en koken, voeg daarna de kirsch toe en laat afkoelen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers stevig door de suiker tot een wit schuim en voeg de mascarpone en de kersensiroop eraan toe.
Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
Opmaken in een glas of een schaal door op de bodem de kersen te leggen, daarna de plakjes madeleine langs de randen en daarbovenop de mascarpone. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met enkele kersen en een streepje kersensiroop erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?