Tiramisu met fruit en chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor 4 coupes:
    - 2 goed rijpe passievruchten
    - 2 geschilde goed rijpe perzikken of nectarines
    - 75 g lange vingers
    - 125 g amarettikoekjes
    - 5 eetlepels amarettolikeur
    - 6 eetlepels zwarte koffie
    - 250 g Galbani mascarpone
    - 450 ml vanillesaus
    - 200 g geraspte of fijngemalen pure chocolade
    - 2 eetlepels cacaopoeder
 

Bereiding

Ga als volgt te werk om uw tiramisu met fruit en chocolade te laten slagen:
1 - Snijd de passievruchten doormidden, verwijder de pitjes en zet weg. Snijd het vruchtvlees van de perzikken heel fijn en zet weg.
2 - Breek de lange vingers en de amaretti doormidden. Meng de amaretto en de zwarte koffie goed in een niet te diep bord en leg de helft van de koekjes er een paar seconden in.
3 - Haal de koekjes voorzichtig uit de vloeistof en leg ze op de bodem van 4 individuele vrije diepe glazen coupes.
4 - Klop de mascarpone tot hij een lichte, romige textuur heeft en voeg al zachtjes kloppend de vanillesaus toe. Meng dit alles.
5 - Schep dit mengsel op de koekjes in de coupes en bestrooi met 125 g geraspte of vermalen pure chocolade.
6 - Leg de helft van de pitjes van de passievruchten en de stukjes perzik op de chocolade en bestrooi met de helft van het cacaopoeder.
7 - Laat de rest van de koekjes 30 seconden weken in het koffiemengsel en leg ze op het fruit en de cacaopoeder. Bedek met de rest van de chocolade en de perzikken en daarna met een dikke laag mascarponemengsel.
8 - Laat 1 1/2 u. afkoelen in de koelkast en versier de coupes met de resterende pitjes van de passievruchten en het cacaopoeder. Laat de tiramisu voor het opdienen nog 30 min afkoelen in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?