Tiramisu met frambozen, lychees en roos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de sabayon:
  • - 3 eieren
  • - 50 g suiker
  • - 7,5 cl rozenwater
  • Voor de crème:
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 10 cl scheproom
  • - 15 roze lange vingers
  • - 250 g frambozen
  • - 150 g lychees liefst vers
  • - 5 cl rozensiroop
  • - 7,5 cl rozenwater
  • - 5 cl lycheesiroop (uit blik)

Tiramisu met frambozen, lychees en roos

 

Bereiding

Bereiding van de sabayon: DKlop in een kom au bain marie de eierdooiers en de suiker tot een wit mengsel. Voeg het rozenwater toe en klop nog even door tot het mengsel schuimig en homogeen is. Laat enkele minuten afkoelen. Bereiding van de crème: Meng de sabayon, als hij afgekoeld is met de mascarpone. Klop de scheproom stijf en meng hem voorzichtig door de sabayon. Meng in een diep bord de rozensiroop, de lycheesiroop en het rozenwater. TDoop de lange vingers erin en leg twee of drie koekjes op de bodem van 4 individuele coupes. Leg daarop een paar frambozen en lychees, bedek met een beetje crème. Leg er nog een laag frambozen en lychees op en vul met crème tot aan de bovenkant van de coupes. Zet ten minste 6 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?