Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • Lange vingers
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • ong. 20 frambozen
  • 1 reep witte chocolade
  • frambozencoulis
  • een beetje melk

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en meng de suiker met de eierdooiers tot een wit schuim.
Laat de witte chocolade met een beetje melk smelten, maar bewaar 3 of 4 blokjes om schilfers van te maken.
Werk de chocolade door de eierdooiers en voeg daarna de mascarpone toe.
Klop de eierdooiers stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
Meng in een diep bord de frambozencoulis met melk en zet een tiramisuschaal klaar.
Doop de lange vingers in de coulis en bekleed de bodem van de schaal ermee, leg er een paar frambozen op en bedek met een laag mascarponecrème.
Herhaal de lagen tot aan de bovenkant en eindig met de crème.
Maak schilfers chocolade en bestrooi de schaal ermee en leg er ter versiering frambozen op.
Laat ten minste 4 u. rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?