Tiramisu met frambozen en stukjes chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 300 g Galbani mascarpone
    • 80 g bruine suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 12 lange vingers
    • 3 eieren
    • 300 g frambozen
    • 10 cl kirsch
    • 2 eetlepels stukjes chocolade
    • Bittere cacao
 

Bereiding

1) Was de frambozen, droog ze en leg er 6 apart voor de versiering. Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten, klop de eiwitten heel stijf. Meng de eierdooiers met de suikersoorten en klop tot een wit schuim. Voeg de Galbani mascarpone toe, dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en de frambozen en de stukjes chocolade. 2) Meng in een kom de kirsch met eenzelfde hoeveelheid water, breek de koekjes doormidden, doop ze in dit mengsel en leg ze op de bodem van de glazen, bedek met frambozencrème, leg er nog een koekje op en eindig met de crème als bovenste laag. Zet ten minste 5 u. in de koelkast. 3) Bestrooi vlak voor het opdienen de bovenkant van het glas met bittere cacao en leg er de apart gehouden frambozen op en, als u dat hebt, een blaadje munt.  

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?