Tiramisu met frambozen en petits-beurre

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 500 g frambozen (al dan niet bevroren)
  • 1 pak petits-beurre
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker voor de frambozen
  • 3 eetlepels suiker voor het mengsel
 

Bereiding

Ontdooi de frambozen. Bestrooi met een beetje suiker en laat rusten.
Breek de petits-beurre in kleine stukjes en zet ze weg.
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers in een slakom met de suiker tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe.
Klop de eiwitten heel stijf.
Werk de eierdooiers voorzichtig door het mengsel tot het een homogeen mengsel is.
Maak de verrines op:
begin met een laag petits-beurre met daarop de frambozen die u bedekt met het mascarponemengsel.
Herhaal de handeling nog een keer. (Vaker als de verrines groter zijn.)
Laat ten minste 4 uur rusten.
Leg er vlak voor het opdienen een framboos op ter versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?