Tiramisu met frambozen, amandelen en cashewnoten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 3 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • - 100 g bruine suiker
  • - 1 theelepel vanille-extract
  • - 100 g verse of bevroren frambozen
  • - 25 g geschaafde amandelen
  • -25 g cashewnoten
  • - cacaopoeder
  • - een paar frambozen voor de versiering
 

Bereiding

Meng de eierdooiers, de suiker en de vanille en klop ze tot het mengsel wit wordt.
Voeg de mascarpone toe en meng opnieuw met de garde.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het ei-suikermengsel.

Maak in een pan op een middelhoog vuur met een beetje suiker een compote van de frambozen. Laat afkoelen.
Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in de pan. Hak de amandelen en de cashewnoten samen in grove stukken.

Leg op de bodem van het glas een laagje frambozencompote, een laagje tiramisumengsel, een laagje frambozen, een laagje gehakte amandelen en cashewnoten en daarna een laag tiramisumengsel. Koel wegzetten.

Bedek hem voor het opdienen met amandelen en cashewnoten en een snufje cacao. Leg er ten slotte een hele framboos op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?