U bent hier : Recept > Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes frambozen
    1 sinaasappel
    150 g Galbani mascarpone
    1 ei + 1 eiwit
    2 eetl. Cointreau
    2 eetl. kristalsuiker
    2 eetl. abrikozenjam
    4 lange vingers
    50 g witte chocolade
    4 muntblaadjes
 

Bereiding

1/ Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de helft van de frambozen en 1 lepel Cointreau. Laat dit 1 u. macereren in de koelkast.
2/ Meng de eierdooier met de rest van de Cointreau en de suiker tot het een lichte crème is en voeg dan al kloppend de mascarpone toe.
3/ Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan de mascarpone. Laat de frambozen uitlekken en bewaar het macereersap. Doop de koekjes kort in het sap en leg ze weg.
4/ Verdeel de gemacereerde frambozen over de glazen, voeg de jam toe, dan de helft van de mascarpone en de stukjes koek. Maak het af met de verse frambozen (bewaar er 4 voor de versiering) en de rest van de mascarpone.
5/ Zet de tiramisu 2 uur koud weg. Maak met een dunschiller witte chocoladeschilfers. Versier de verrines met de 4 frambozen, de munt en de schilfers.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?