U bent hier : Recept > Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren, 200 g Galbani mascarpone, 80 g suiker, 16 speculaasjes, 250 g frambozen (vers of diepvries), 50 g naturel pistachenootjes.

Tiramisu met frambozen

 

Bereiding

Prak de frambozen met 20 g suiker fijn in een kom (bewaar een paar frambozen voor de versiering). Klop in een andere kom de eierdooiers met 50 g suiker tot een schuimig mengsel, voeg de mascarpone toe en klop stevig tot een homogeen mengsel.
Klop de eiwitten stijf, voeg 10 g suiker toe en klop opnieuw om de eiwitten steviger te maken.
Werk de eiwitten met een houten lepel of spatel door het mengsel van eierdooiers en mascarpone.
Meng dit voorzichtig en zet het mengsel weg.
Om het af te maken: zet de verrines voor u, verkruimel de speculaasjes op de bodem van de verrines, voeg een laag geprakte frambozen toe en bedek met een laag mascarponemengsel; herhaal de handeling zo nodig.
Versier hem ten slotte met frambozen en pistachenootjes (al eerder gehakt).
Zet de verrine ten minste 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?