Tiramisu met eendenlever in drie smaken

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • Een blok eendenlever van 150 g
  • Een pot Galbani mascarpone
  • 2 eieren (eierdooiers en eiwitten
  • Vijgenjam
  • 4 sneetjes casinobrood of brioche
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • peper
  • Peterselie of fijne kruiden
 

Bereiding

Pureer de eendenlever met de eierdooiers.
Klop in een slakom de eiwitten stijf.
Klop in een andere slakom de mascarpone langdurig tot hij verdubbeld is in volume.
Meng door de mascarpone de eendenlever en de eieren met een snufje peterselie of bieslook, peper en corrigeer zo nodig de kruiding.
Voeg daarna de stijfgeklopte eiwitten toe, terwijl u ze steeds optilt.
Gebruik de verrines om rondjes uit de sneetjes brioche of casinobrood te steken.
Leg in elke verrine eerst een sneetje brood of brioche, dan een lepel met het mengsel met eendenlever, dan een klein plakje ontbijtkoek dat in heel kleine stukjes is gesneden, een theel. jam en eindig met een eetlepel van het mengsel.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?