Tiramisu met eendenlever en cacao

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dunne plakken ontbijtkoek
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 2 eetl. port
  • 4 eetl. cacao
  • 260 g eendenlever, halfgaar
  • peper en zout
 

Bereiding

Rooster de sneetjes ontbijtkoek licht.
Snijd elk plakje in 4 repen.
Klop de mascarpone en de port met de mixer.
Prak de helft van de eendenlever met een vork heel fijn.
Meng met de mascarpone en klop tot het een homogeen mengsel is. Voeg peper en zout toe.
Snijd de rest van de eendenlever in kleine blokjes en verdeel ze in 8 gelijke delen.
Presenteer de tiramisu in 4 verrines. Bekleed de binnenkant met 4 reepjes ontbijtkoek.
Vul een kwart van de verrine met het mascarponemengsel, bedek met blokjes eendenlever.
Vul nog een kwart met de mascarpone.
Bestrooi met een 1/2 eetl. cacao en een tweede laag blokjes eendenlever, vul nog eens met mascarponemengsel en bestrooi hem ten slotte met cacao.
Zet koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?