Tiramisu met eendenborst en port

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 4 sneetjes casinobrood
  • - 20 cl port /> - 1 klontje boter
  • - 1 pak met plakjes gedroogde eendenborst (met fijngehakte peterselie)
  • - 15 cl vloeibare room
  • - zout/ peper
  • - een beetje paprikapoeder of kerriepoeder om te bestrooien (ter versiering, facultatief)
 

Bereiding

Laat eerst de port in een pan heel zachtjes reduceren. Voeg als hij tot de helft is gereduceerd het klontje boter toe en zet het apart. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers met de mascarpone, de room, een beetje zout en peper. Klop 5 min tot het mengsel dikker wordt. Klop de eiwitten stijf.
Werk de eiwitten door het mascarponemengsel. Rooster de sneetjes casinobrood en snijd ze in kleine blokjes.
Verwijder het vet van de eendenborst. Begin met het opmaken van de glaasjes door de helft van het eerste mengsel erin te scheppen. Voeg er dan de portkaramel aan toe, het casinobrood en de eend (bewaar hiervan een paar plakjes voor de decoratie). Vul met de rest van het mengsel. Zet koud weg (ten minste 4 u).

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?