Tiramisu met drop en citroen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • MASCARPONEMOUSSE:
    * 250 g Galbani mascarpone
    * 320 g vloeibare room
    * 100 g suiker
    * 2 eetl. droppasta of een doosje droppastilles
    KOEKJES GEDOOPT IN CITROENSIROOP:
    * 12 lange vingers
    * 7 cl citroensap
    * 7 cl limoncello
    * 40 g suiker
    En ook nog:
    * 1 pot lemon curd
 

Bereiding

Maak de siroop voor de koekjes: Doe de suiker, het citroensap en de citroenlikeur in een kleine pan. Breng aan de kook en zet weg.
Klop in een andere kom de room stijf. Zet weg.
Meng de mascarpone met de suiker. Voeg 2 eetl. geslagen room toe om de mascarpone soepeler te maken. Voeg de rest van de slagroom toe en klop opnieuw flink om een homogeen schuim te krijgen, zoals een dikke slagroom. Verdeel in twee gelijke porties.
Voeg de droppasta toe (of de tot poeder vermalen droppastilles) aan de ene helft en citroenrasp aan de andere.
Doe de mengsels in twee spuitzakken en bezwaar ze koel.
Schep op de bodem van elke verrine 1 à 2 eetl. lemon curd.
Leg daarop de licht met siroop besprenkelde stukjes koek.
Nappeer met mascarponeschuim met drop.
Garneer dit nog een keer met lemon curd en met koekjes met siroop. Eindig met de mascarponemousse met citroenrasp.
Versier met een beetje droppoeder (vermalen droppastille) en eventueel een dun sliertje citroen dat u van te voren geconfijt heeft.
Zet ten minste 4 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?