Tiramisu met drie soorten chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 60 g melkchocolade
  • 60 g pure chocolade
  • 60 g witte chocolade
  • 2x10 cl melk
  • 4 plakjes cakes-cake

Tiramisu met drie soorten chocolade

 

Bereiding

1) Rasp de witte chocolade met een dunschiller.
2) Laat de melkchocolade en de pure chocolade in aparte pannen smelten in de melk.
3) Snijd de plakken cakes-cake bij in de vorm van de bodem van uw glas.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg er de mascarpone aan toe. Verdeel dit mengsel over 2 kommen en voeg aan het ene deel de melkchocolade en aan het andere de pure chocolade toe.
6) Werk de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel met melkchocolade en doe hetzelfde met het mascarponemengsel met pure chocolade.
7) Opmaken in een glas door op de bodem de gebroken plakken cakes-cake te leggen met daarop eerst de mascarpone met pure chocolade en daarop de mascarpone met melkchocolade. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met de geraspte witte chocolade erover.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?