U bent hier : Recept > Tiramisu met Daims

Tiramisu met Daims

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 eieren
  • 60 g suiker
  • 40 g cassonadesuiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 150 g dikke crème fraîche
  • 15 Daims-snoepjes
  • 17 lange vingers
  • 1 kop sterke koffie
  • 1 snufje zout

Tiramisu met Daims

 

Bereiding

Splits 3 eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

- Klop de 3 dooiers met 60 g kristalsuiker en 40 g cassonade schuimig.

- Meng dit schuim met 250 g mascarpone en de stijfgeklopte eiwitten. Zet weg.

- Breng voor de Daims-crème 150 g dikke crème fraîche aan de kook en laat hierin 15 Daims-snoepjes smelten. Laat dit lauw worden.

Begin met het opmaken van de glazen:

- snijd 2 lange vingers met behulp van het presenteerglas als stans. (Voor 6 glazen heeft u in totaal 17 koekjes nodig.)

- Doop de onderkant van ieder koekje in een kop koffie en leg er steeds 2 op de bodem van elk glas.

- Nappeer de koekjes met een laag Daims-crème.

- Bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze handeling 1 keer (ik doe er bij de 2 e laag maar één lange vinger in).

- Vermaal 12 Daims-snoepjes en verkruimel ze boven iedere verrine ter decoratie.

- Zet 4 uur koud weg.

... Ten aanval!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?