Tiramisu met cognac en witte chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 10 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • 150 g lange vingers
  • 2 koppen sterke koffie
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 eieren
  • 125 g witte chocolade
  • 40 g bruine suiker
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten

Laat 100 g witte chocolade au bain marie smelten en voeg als hij gesmolten is de eierdooiers en de mascarpone toe. Klop dit geheel stevig.

Klop in een slakom de eiwitten stijf. Werk de bruine suiker er beetje voor beetje door.

Als ze goed stijf zijn, voeg dan het eerste mengsel met mascarpone toe.

Meng de koffie en de cognac.

Doop de lange vingers in het mengsel van koffie en cognac en bekleed een slakom rondom en op de bodem met koekjes.

Doe de helft van het mascarponemengsel erin en voeg nog een laag koekjes toe met daaroverheen nog een laag mengsel.

Laat voor het opdienen een nacht rusten in de koelkast.

Rasp er vlak voor het opdienen 25 g witte chocolade over en dien op met een glaasje cognac.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?