Tiramisu met citrusvruchten en amandelkoekjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 sinaasappels
  • 1 grapefruit
  • 150 g suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 eieren
  • marsala met amandelen
  • pain d'amandes (fijne koekjes met kaneel en amandelen of amandelspeculaas)
 

Bereiding

Snijd een sinaasappel en een halve grapefruit in dunne partjes. Doe dit in een pan met 70 g kristalsuiker en 10 cl water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het fruit 10 tot 15 minuten confijten.
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met 80 g suiker tot een wit schuim en voeg dan de mascarpone toe. Goed mengen.
Pers de resterende sinaasappels en halve grapefruit uit. Doe het sap met de marsala in een pan, breng aan de kook, schenk het in een diep bord en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf. Werk ze door het mascarponemengsel en voeg er daarna de geconfijte sinaasappel- en grapefruitpartjes aan toe.
Doop de stukjes pain d'amandes in het citrusvruchtensap met marsala. Maak er een laag mee op de bodem van een rechthoekige schaal.
Bedek deze met een laag mascarponecrème en bouw zo de tiramisu op door de pain d'amandes af te wisselen met het mascarponemengsel.
Eindig met een of twee partjes citrusvrucht op de bovenkant.
Zet ten minste 4 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?