Tiramisu met citroen en sinaasappel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • * 3 grote eieren
  • * 100 g bruine suiker
  • * 1 zakje vanillesuiker
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 24 lange vingers
  • * 2 citroenen - sap + rasp
  • * sap + rasp van 1sinaasappel
  • * 4 eetlepels Grand Marnier
  • * 60 g suiker
  • * 4 à 5 eetlepels lemon curd

Tiramisu met citroen en sinaasappel

 

Bereiding

Meng het citroensap, de witte rum en 60 g suiker en zet het weg.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de eierdooiers, de suiker, de lemon curd en de vanillesuiker.
Voeg de mascarpone met de garde toe. Klop de eiwitten stijf en werk ze met de spatel voorzichtig door het eerste mengsel. Doop de koekjes in het mengsel van citroen/rum/suiker. Bedek met een laag crème. Wissel koekjes en crème af. Eindig met een laag crème. Versier met rasp van citroen, limoen en sinaasappel en een orangette.
Zet ten minste 12 uur in de koelkast en dan kunt u smullen!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?