Tiramisu met citroen en meringue

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • •6 lange vingers
  • •250 g Galbani mascarpone
  • •3 eierdooiers
  • •100 g kristalsuiker
  • •de geraspte schil van 1 citroen•10 cl vloeibare room
  • •8 cl citroenlimonade
  • Voor de meringue:
  • •2 eiwitten
  • •50 g kristalsuiker

Tiramisu met citroen en meringue

 

Bereiding

Meng in een slakom met de garde de mascarpone met de eierdooiers, de kristalsuiker en de geraspte citroenschil. Voeg hieraan de heel stijfgeklopte slagroom aan toe. Werk de verkruimelde en in citroenlimonade gedrenkte lange vingers erdoor. Verdeel over 8 ovenbestendige glaasjes.

Koel wegzetten.

Klop de eiwitten stijf. Voeg als ze stevig zijn de suiker toe en blijf kloppen tot het een romige consistentie heeft.

Bedek de glaasjes met schuim.Bestrooi met kristalsuiker en laat ze kort kleuren onder de gril.
Direct opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?